Hogyan válasszunk csaptelepet?

Szerző: Játékmester Közzétéve:

Manapság óriási kínálattal kecsegtetnek a fürdőszoba szakboltok csaptelep https://gepesz.hu/shop/list.php?menu=34 fronton. Mégsem egyszerű megtalálni a tökéletes szanitereket. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a vásárlás előtt? Összefoglaltuk.

Milyen egy jó csaptelep?

A praktikusságot tekintve legyen szó fürdőszobai, mosdó vagy konyhai csaptelepről, mindenképpen olyan megoldást válasszunk, ami könnyen tisztítható, könnyen vezérelhető és kiszolgálja a felmerülő igényeinket.

Mosogató csaptelepeknél például már egyre népszerűbbek az álló csaptelepek flexibilis kifolyócsővel, ami a mosogatást nagy mértékben megkönnyíti. A gyártók egyre jobban törekednek arra, hogy ergonómikus csaptelepekkel rukkoljanak elő, megkönnyítve a mindennapi használatot.

Persze a dizájn sem elhanyagolható tényező a vásárlás során. Fontos, hogy illeszkedjen stílusban is a szaniter a konyhánk vagy fürdőszobánk megjelenéséhez.

Egyre több olyan csaptelepet dobnak piacra agyártók, amelyek már jól bánnak az erőforrásokkal, mivel víztakarékosak. Így megvan a lehetőségünk, hogy egyszerre vásároljunk környezettudatos típust és egyben pénzt is spóroljunk vele.

csaptelep

Milyen típusú csaptelepek léteznek?

  • Mosdó csaptelep: Léteznek egykaros, tekerőgombos, leeresztő szelepes, leeresztő szelep nélküli típus. Ezekből a típusokból egyaránt megtalálhatóak álló és fali verziók is.
  • Mosogató csaptelep: Itt is mindegyik típus megtalálható, mint a mosdó csaptelepeknél, annyi különbséggel, hogy  a kínálatban szerepel tekerőgombos csaptelep is.
  • Ezek a csaptelepek kifejezetten a kádakhoz készülnek specifikusan. A kádtöltő típusok között is létezik egykaros, tekerőgombos, leeresztő szeleppel vagy nélkül, illetve fali és álló verziók közül is választhatunk.
  • Kád-mosdó töltő csaptelep: Ezekre a kádtöltő csaptelepekre az a jellemző, hogy el vannak látva egy zuhanyszettel is. Természetesen itt is elérhető az összes típus a fent felsoroltak közül.

Mindent összevetve látható, hogy színes paletta áll rendelkezésére azok számára akik vásárlás előtt állnak. Biztosak lehetünk benne, hogy ha egy ergonómikus darabot választunk, ami stílusban is illeszkedik a helyiség megjelenéséhez, hosszú távon is elégedettek leszünk a vásárolt csapteleppel.

Kategória: Enteriőr