Mi kell a raktárba?

Szerző: Játékmester Közzétéve:

Hogy egy raktár megfelelően működjön rengeteg mindenre van szükség. Nézzünk ezek közül most néhány olyat ami szinte biztosan nélkülözhetetlen minden raktárban.

Tárolóeszközök

Tárolóeszközök nélkül nyilvánvalóan lehetetlen a raktározás. Ahhoz hogy a különböző árucikkeket biztonságban tudjuk szállítani illetve raktározni nagyon fontosak a tárolóegységeink. Sajnos sokan hajlamosak megfeledkezni erről, aminek egyébként általában meg is vannak a következményei. A gyenge minőségű, rossz, használt tárolóegységekben eltárolt árucikkek mindegyike felesleges veszélynek van kitéve. Érdemes tehát mindig a minőségre törekedni amikor tárolóegységeket veszünk.

De honnan is szerezzük be tárolóegységeinket?

Tárolóeszközeink beszerzéséhez a legjobb választás szerintem a Schoeller Allibert vállalat. A Schoeller rendkívül széles termékpalettával rendelkezik. Tárolóeszközeik mindegyike magas minőséget képvisel. A Schoeller Allibert logisztikai tárolóeszköz kínálata egyedülállónak számít a piacon. Gyártás során kizárólag minőségi alapanyagokat használnak fel, ráadásul rendkívül fontos számukra a környezetvédelem, ezért újrahasznosítható műanyaggal dolgoznak.

Egy rendszer

Rendkívül lényeges hogy raktárunk rendelkezzen egy minőségi vállalatirányítási rendszerrel. Enélkül szinte biztosan nem lesz hatékony a működése. Ahhoz hogy egy raktár pontosan tudja végezni a munkáját kell egy olyan raktárkezelő program, amely ezt lehetővé teszi. A nyomon követhetőség mondhatni az első számú szempont a raktár életében.  Pontosan tudni kell mindig hogy miből mennyi és hol található. Enélkül nem csak a raktár, hanem az egész cég működése nem lesz kellően hatékony.  A raktár munkája szoros összefüggésben van a termelés illetve a beszerzés munkájával is, ezért még inkább lényeges hogy pontosak legyen az általuk kezelt adatok.

Schoeller Allibert logisztikai tárolóeszköz kínálata

Anyagmozgató eszközök

Anyagmozgató eszközök nélkül a raktáron belüli élet teljességgel elképzelhetetlen.  Ahhoz hogy gördülékenyen menjen a raktáron belüli szállítás, pakolás, biztosan szükség lesz különböző gépekre. A leggyakrabban használt gépek a targoncák és kézi békák. Ezek segítségével az áru mozgatása rendkívül egyszerű. A békát bárki használhatja viszont a targoncához engedélyre van szükség.

Kategória: Gazdálkodás