Kerti napelemes lámpa

Szerző: Játékmester Közzétéve:

Az udvarok kivilágítása sokszor igen macerás előkészítéseket igényel. A vezetékezés, ásások és beállítások nemcsak rengeteg időt vesznek el, de egy halom pénzbe is kerülhetnek, főként a nagyobb kerteknél. Azonban a technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már kerti napelemes lámpa sorokat is felállíthatunk, akár a rendelésünket követően pár órán belül.

Kerti napelemes lámpa előnyei

A szolár lámpáktól hosszú évtizedekig ódzkodtak a háztulajdonosok, hiszen a legjobb nyári időszakokban is csak részlege megoldást nyújtottak kivilágításra. A hosszú napsütéses órák ellenére is gyenge volt a hatásfokuk, és gyakran a rövid éjjel végére is kifogyott belőlük a szufla. Ma már a kerti solar lámpák olyan generációja érhető el, ami tartós zord és sötét idő mellett is képes remek fényviszonyokat nyújtani.

kerti napelemes lámpa

A szolárlámpák természetesen vezeték nélkül önállóan tudnak működni, így csak egy megfelelő, viszonylag laza talajú helyet kell találnunk. Innentől kezdve maximum egy kis ásó segítségével percek alatt installálhatjuk egy egységünket. Nincsen macera a tervezéssel, vagy a szakemberek késésével: mi magunk kontrollálhatjuk vagy épp változtathatjuk meg a lámpák pozícióját a kertünkben.

Stílusos és környezetbarát

A díszvilágítás kapcsán több lehetőségünk is van. Választhatjuk a hagyományos kinézetű 19. századot idéző változatokat. Vagy a XXI. századi stílusba illeszkedő modern és letisztult formát is választhatunk.

Kiváló megoldás a kocsibeállók, járdalapok és kövek valamint a sétálórészek mellé kihelyezni a könnyebb esti navigálás érdekében. Remek lehetőséget nyújt a díszvilágítás megtervezésére is, akár melegfehér akár hidegfehér stílusban gondolkodunk.

Lehetőségünk van nagyobb teljesítményű lámpát is választani, amelyekkel akár tökéletesen ki is tudjuk világítani az udvarunkat. Kiváló kombinációs lehetőségeink vannak a kerti és falra szerelhető reflektorokkal. A kettő együttesen megfelelő fényviszonyokat tud teremteni még a legsötétebb éjszakákon is.

Természetesen a lámpák a napenergia felhasználásával remek választást jelentenek a környezettudatos háztartásokban.