Kapálógép, rotációs kapa a nagyobb gazdaságokban

Szerző: Játékmester Közzétéve:

A különböző kerti eszközök nélkülözhetetlen elemei a nagyobb gazdaságoknak. Az egyszerűbb veteményes kertekkel ellentétben itt sokkal nagyobb területet kell megművelni, így nagyobb kapacitású és teljesítményű gépekre van szükség a hatékony és produktív működéshez. Ez nem csoda hiszen a környezeti viszonyok gyakran megkövetelik a gyors munkát. Emellett pedig a határidőkhöz is alkalmazkodniuk szükséges, hogy az emberek ellátása folyamatos legyen. Éppen emiatt az olyan eszközök, mint például a kapálógép elmaradhatatlan eszköze a gazdálkodóknak, de a kerti veteményezésben is nagy hasznát veszik.

kapálógép

Kapálógép, rotációs kapa: a kerti munkálatok megkönnyítéséhez

A kapálógépet számos kerti munkálat során felhasználhatjuk, segítségével jelentősen megkönnyíthetjük a munkálatokat. Legyen az gyomirtás, ágyások felásása vagy bármilyen talajmunka, a kerti kapa segítségét garantáltan megköszönjük majd. Így mindenképp érdemes áldoznunk egy komolyabb gép beszerzésére, ha rendszeresen elvégezzük az előzőekben említett munkálatokat.

Hol érdemes kapálógépet beszereznünk és milyen szempontokat vegyünk figyelembe vásárláskor?

Minőségi kapálógépet mezőgazdasági áruházból vagy webshopból is vásárolhatunk. Az árak széles skálán mozognak, így érdemes szakember segítségét kikérnünk, ha az első kapálógép vásárlása előtt állunk. Az árak körülbelül 20.000 Ft és 500.000 Ft között mozognak. Nagyobb értékű gépek esetében mindenképpen ragaszkodjunk a garanciához. Ha nem tudjuk hogyan induljunk neki a keresésnek, akkor érdemes webshopok kínálatait felkutatnunk az árak, a márkák és a kínálat után. Elektromos és benzines típusok között választhatunk, így azt vásároljuk meg, amelyik számunkra szimpatikusabb és egyszerűbbé teszi a használatot. Ha nem sikerül eldönteni, akkor kérjük ki szakember segítségét. Az Agroker áruház esetében például Kecskeméten az áruházukban vagy online egyszerűen is tudunk rendelni az alábbi linkről: https://www.agrokeraruhaz.hu/kertigep/rotacios-kapa-kapalogep. A cégnél kedvesen és szakértő szemmel tudnak tájékoztatni minket a kínálatról és tanácsot adnak melyik terméket érdemes választanunk.

Ha mezőgazdasági tippeket akarunk olvasni, akkor érdemes mezőgazdasági blogokat böngésznünk. Ezekben elolvashatjuk a legújabb trendeket és profi tippeket kapunk a mezőgazdaság területében.

Kategória: Gazdálkodás