Ezekre a dolgokra figyelj, ha fog implantátumra van szükséged

Szerző: Játékmester Közzétéve:

A legnagyobb igyekezetünk és fegyelmünk ellenére is előfordulhat hogy valamelyik vagy több fogunkat már nem tudják megmenteni a fogorvosok. Nem kell azonban kétségbeesnünk! A modern fog implantológiák már viszonylag megfizethető áron és olyan profin végzik el a fogpótlások beültetését, hogy szinte észre se vesszük majd hogy mesterséges pótlásról van szó. Ha ajánlani kell Budapesten egy jól megközelíthető és professzionális fogászatot, akkor meleg szívvel ajánlom a Pont32 Implantológiáját a Móricz Zsigmond körtértől csupán pár percnyire.

Mire is figyeljünk az implantációk során?

Mielőtt kikérjük a fogorvos véleményét érdemes tájékozódnunk magáról az implantációs beavatkozásokról. Implantációt akkor kaphatunk, ha már megállt a test növekedése (nem lesz változás az arccsontok és fogak méretében), ami általában 18 éves kor körül következik be. Bármelyik fog pótolható amit elveszítettünk, de a bölcsességfogakat nem szoktuk pótolni. Maga az implantátum titánból szokott készülni, így elkerülhető a legtöbb ember számára hogy a test visszautasítsa a beöletett implantátumot. Számoljunk úgy, hogy maga a beültetés egy 1-1,5 órás helyi érzéstelenítéssel végzett művelet, de gyógyulási idő legalább 3 hónap lesz ami akár 6 hónapig is elhúzódhat. Ezután kerülhet fel valamilyen fog helyettesítő eszköz az implantátumra (pl. korona, híd, protézis). Nehezebb helyzetbe akkor kerülhetünk, ha nincs elegendő csont az állkapocsban a fogbeültetés leendő helyén. Ilyenkor csontpótlásra lesz szükségünk, ami akár fél évvel is meghosszabbítja a gyógyulási időt.

Mindenesetre, ha ezekkel az alapinformációkkal tisztában vagyunk, akkor már jobban tudunk kommunikálni a fogorvosunkkal és komolyabb meglepetés sem érhet minket.

implantológus és implantológia

 

Kategória: Body