Etikett címke és autógyártás

Szerző: Játékmester Közzétéve:

Ha az autóipar elengedhetetlen kellékeire gondolunk, általában monumentális gyártósori gépek és asztallap méretű, mérnöki tervrajzok ugranak be. Ez mind helyes is. Ám a legtöbben, akik laikusként érdeklődnek, nem sokat hallanak a műszaki iparágak apró hőse, az etikett címke jelentőségéről. Pedig ha jobban belegondolunk, milyen sok, és mennyi fajta jelölés szükséges mindennapi tárgyaink szállításához és gyártásához… Ahhoz, hogy egy gépjármű, autó eljusson a gyártósorról a gazdájáig, rengeteg címkére van szükség. Hihetetlennek hangzik? Olvass tovább, és tudd meg te is a részleteket!

Etikett címke: hányat találsz, ha végignézed az autódat?

Az etikett címke készítés nagyvállalatoknak nem jelent újdonságot: olyan szolgáltatás ez, amelyet rengeteg iparág rutinszerűen igénybe vesz – az autóipar is. Ez pedig nemcsak a gyártósoron és a szállításnál nyilvánul meg, hanem autótulajdonosként is találkozhatunk vele. Az etikettcímke kategóriába tartoznak például az emblémák, valamint a tükrök felületvédői – de ilyen címkének számít az is, amely a gyerekülés megfelelő használatát mutatja be. Az etikett címke rokonai az elektromos szigetelők, az árnyékoló szalagok, és a kezelőpanel felületeket rögzítésére szolgáló elemek is. Ebből is látszik, hogy ha egyszer kíváncsiságból nekiállnánk részletesen átnézni bármilyen autót, etikett címke típusok tömkelegével találnánk szembe magunkat. Lehet, hogy ezekből a tájékoztató címkékből sok olyan van, amiből jómagunk nem sokat tudunk leszűrni, de az autószervizekben dolgozó szakértők számára kulcsfontosságú információkat tartalmaznak.

Ezért ilyen jelentős a címkegyártás

Az autónk rejtett bugyraiból kimászva már könnyebben elhihetjük: az etikett címke számos más iparágban is jelentős szerepet tölt be, ennek pedig jó oka van. Nem működhet címke nélkül a raktározás, a szállítmányozás és a minőségellenőrzés sem, hogy csak néhány példát említsünk. Olyan részletgazdag, grandiózus folyamatok során, amely az autóipart jellemzi, egyszerűen képtelenség lenne követni az egyes részfolyamatokat anélkül, hogy ne lenne egy következetes rendszerben, rendkívüli pontossággal jelölve minden.

Kategória: Automotive