Elektromos kazán webáruház

Szerző: Játékmester Közzétéve:

A villanykazánok, avagy elektromos kazánok egyre népszerűbbek köszönhetően a nagy mértékű flexibilitásuknak. Rengeteg olyan lakás és ház létezik, főleg a nehezebben megközelíthető helyeken, ahol nincsen lehetőség gáz bekötésére a fő hálózatról.  Ez a rugalmasság ötvöződik a folyamatosan bővülő technológiai fejlesztésekkel is, így növekszik a gyártói kínálat is ezen típusok kapcsán.

Elektromos kazán előnyei

A könnyű integrálhatóságon kívül, a beszerelés is gyorsan és könnyedén megy a szakemberek számára az elektromos kazán esetében. Ezek az eszközök ma már kiváló tervezéssel készülnek. Ez két fő tulajdonságukban csapódik le. A rendszerek úgy vannak optimalizálva, hogy a lehető legkevesebb karbantartást igényeljék. Példaként felhozva egy régi kazán rendszeresen hatóságilag is ellenőrizni kell, hogy nem jelent e balesetveszélyt. Míg egy újonnan beszerzett kazánnal nem lesz ilyen gondunk.

elektromos kazán bojler

A másik remek tulajdonságuk, hogy a digitalizációnak hála nagyon pontosan beállíthatók és könnyedén kezelhető a vezérlésük. Minél komolyabb gépet veszünk, annál modernebb beállítások elkészítésére lesz lehetőségünk. Úgy mint az okostelefonhoz kapcsolás, intelligens időjárás figyelés, vagy éppen a működési módok közötti dinamikus váltás.

A megfelelő szigetelésnek hála ezek az elektromos kazánok már bátran alkalmazhatók a fürdőszobában is. Itt külön előnyt jelent, hogy a legtöbb helyen helyszűke miatt nem lehet elrejteni az eszközöket, de a designosabb kialakítással, nem kell félnünk hogy rontaná lakásunk összképét.

Modern megoldás a 2020-as években

A mostani évtized egyik meghatározó trendje lesz a megújuló energiaforrásokra való átállás. Ezeknek a döntő többsége elektromos áramot termel, így a gázkazánok ideje lassan leálldozik. Ha környezettudatos megoldást keresünk, hogy mi is hozzájáruljunk egy kicsit a globális felmelegedés megoldásához, akkor érdemes a fosszilis energiahordozóktól mentes megoldásokat kezelnünk.

Ráadásul maguk a modern kazánok rendkívül energiatakarékosak is, magas hatékonysággal működnek. Ez persze nemcsak a környezetnek, de pénztárcánknak is kedvező hír.