Autó és ablak fóliák használatának előnyei

Szerző: Játékmester Közzétéve:

Manapság egyre többen használnak autó és ablakfóliákat. Ennek nagyon egyszerű oka van, mégpedig hogy rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkeznek. Lássuk melyek a legkiemelkedőbb előnyök.

Autó fóliák

Autó karosszéria fóliák

Néhány emberben még mindig él az a tévhit hogy fóliákat kizárólag tunning céllal használnak az emberek. Ez a legkevésbé sincs így, autófóliákat azért szoktak és azért is érdemes használni mert valódi védelmet nyújtanak a gépjárműnek. Persze arról sem érdemes megfeledkezni hogy mindeközben rendkívül esztétikussá varázsolják az autó külsejét. Egy autókarosszéria fólia használatával tehát nem csak hogy tökéletes védelmet biztosítunk az autónak hanem szinte újjá is varázsoljuk.

Autó ablak fóliák

Fóliát nem csak a karosszériára érdemes rakni hanem az ablakokra is. Az ablakfóliáknak még több előnye van mint a karosszéria fóliáknak. Melyek is ezek?

UV védelem

Megszűrik a káros UV sugarakat ezáltal csökkentik a bőrrák kockázatát.

Karcolás és kavicsfelverődés elleni védelem

Az ablakfóliák megakadályozzák hogy a különböző, esetlegesen felverődő kavicsok sérülést okozzanak az autó üvegében.

Költséghatékonyság

Ugyan az ablakfóliák nem a legolcsóbbak mégis költséghatékony megoldásnak számítanak. Használatuk során ugyanis sokkal hűvösebb van az autóban, így akár légkondicionáló nélkül is utazhatunk.  A légkondi bekapcsolása nélkül pedig jóval kedvezőbb fogyasztással tehetjük meg az előttünk lévő utat.

Törésvédelem

A fóliákra baleset esetén is számíthatunk. Szerkezetének köszönhetően ugyanis megakadályozza hogy az üveg szilánkjaira hulljon, így megóv minket a további sérülésektől.

dekor fólia használata a nappaliban

Épület ablak fóliák

Rengeteg céllal tehetünk fel épületeink ablakaira fóliákat. Az épület ablakaira kerülhet fel fólia például dekorációs célokkal. A dekor fólia használata a nappaliban kiváló ötletnek tűnik. Rakhatunk fel fényáteresztő fóliákat is amelyek megszűrik a káros UV sugarakat, illetve sötétítő fóliákat is amelyekkel teljes belátásvédelmet biztosíthatunk az épületnek.

Fóliák használatán mindenféleképpen érdemes elgondolkodni, legyen szó autó vagy akár épületfóliáról. Fontos viszont hogy keressünk hozzá egy profi kivitelezőt.

Kategória: Automotive