A bolti display-ek jelentősége

Szerző: Játékmester Közzétéve:

display gyártás

 

A display kifejezést a marketingben több mindenre használják már. Első sorban lehetséges, hogy a display szóról az online display hirdetés bannerek jutnak az eszünkbe, viszont ez csak az egyik jelenetése lehet. Már a digitális világ térhódítása előtt is létezett a fogalom. Ebben az esetben olyan marketingeszközöket fed le a kifejezés, amelyek az eladás helyén, azaz a boltokban, üzletekben vannak jelen.

Ezeknek az eladáshelyi reklámeszközöknek azért van ma is nagy jelentősége, mert tulajdonképpen ezekkel a display hirdetésekkel a vásárlás helyén találkozik a fogyasztó. Az fogyasztók több mint fele úgy indul el vásárolni az üzletekbe, hogy sokszor csak a termék kategóriát határozza meg előre. Például szeretne tejcsokoládét venni. Az eladáshelyi marketingeszközök segítésével a vásárlás helyén, a boltban hathatunk rájuk, vagyis akkor, amikor a döntésüket épp meghozzák. Azt, hogy milyen márkájú tejcsokit fog venni az adott fogyasztó, nagyban meghatározzák a display hirdetések milyensége. Ezért hatékonyságuk jelentős és ebből egyértelmű, hogy a vállalatoknak érdemes használni a display eszközöket.

 

Milyen display-ek léteznek?

Biztosan te is rengeteg display reklámmal találkoztál már. Minden nagy élelmiszer üzletlánc telis-tele van ilyen eszközökkel. Párról részletesebben:

  • Raklap display-ek: amikor egy élelmiszerboltban a sor végén raklapokra ki vannak helyezve egy adott márka termékeik. A raklapokat általában valamilyen figyelemfelkeltő display-el fedik el.
  • Attrapok: kartonból készül általában és egy adott termék nagyított mását mutatja, esetleg az árat vagy valamilyen call-to-action-t.
  • Álló display-ek: a legegyszerűbb forma, ez tulajdonképpen egy külön kis polcot jelent, amin csak egy adott márka termékei vannak kihelyezve egy kiemelt helyre a bolton belül.
  • Tájékoztató táblák
  • Megállító táblák

 

Hogyan tudsz igényes display-eket használni?

Mint már az egyértelmű a cikkből, elengedhetetlen a dispaly-ek használata, ha termékeid nagyobb üzletekben értékesíted. A display gyártás teljesen kiszervezhető feladat, számos cég foglalkozik ezzel.

Kategória: Gazdálkodás